B1InitializeLibrary failed 0xc00000bb on Asus Z270-A Prime *FIX*

I just dealt with the B1InitializeLibrary failed 0xc00000bb on my windows 10 mining rig, so thought I would share my fix real quick as I grabbed some screenshots with the phone of my needed bios changes. I have a feeling this one might pop up again on me.

Here is the B1InitializeLibrary failed 0xc00000bb message I received. For reference this was after I had swapped out a PCI riser with a new one. My motherboard is an Asus Prime Z270-A. (Yep, this is an old Viewsonic monitor on the mining rig. Still working after all these years. )

What looks like happened to cause the error is some settings on my bios reverted back to defaults. So I needed to go into the Bios by hitting f2 at startup and setting them back to how I had them.

To do this I went into Advanced mode once my BIOS  opened.

 

Then I went into the BOOT tab and then I changed the Above 4G Decoding to Enabled.

Next I went into Advanced\PCH Configuration\PCI Express Configuration and changed PCIe speed to Gen2

Then I went into Advanced\System Agent (SA) Configuration\DMI/OPI configuration and changed DMI Max Link speed to Gen2

Next I changed my Advanced\System Agent (SA) Configuration\PEG Port Configuration  PCIEX16 link speeds to Gen2 like below. (I changed both of them)


 

At that point I saved the BIOS and rebooted and all was normal again.

Hope someone finds this handy. Feel free to hit me up on facebook if you have any questions, or just want to say hi :-). Link in the upper right corner.